
k mleko, miód, czy jajka. Kuchnia wegańska w zupełności z nich rezygnuje. Wegetariańska natomiast z nich korzysta. Wegetarianie zajadają się więc między innymi w tradycyjnych naleśnikach, weganie już ich nie jedzą. Podobnie jest z tak popularną w Polsce jajecznicą, czy twarogami.
Warzywne zapiekanki
Warzywa kryją w sobie prawdziwe bogactwo smaków i aromatów. Aby się o tym przekonać, warto sięgnąć po przepisy wegańskie, czy chociażby wegetariańskie. Zarówno jedne, jak i drugie rezygnują z mięsa na rzecz darów natury, przy czym przepisy wegetariańskie pozwalają stosować krowie mleko, czy miód. A jakie przepisy tu królują? Przede wszystkim zapiekanki. Kuchnia wegańska pełna jest pomysłów na łączenie warzyw i zapiekanie ich między innymi pod kołderką z mleczka koksowego. W krótką chwilę można wyczarować w ten sposób wspaniałe danie.
Wypróbuj dietę wegańską
Czym jest kuchnia wegańska? Otóż jest to spożywanie produktów tylko i wyłącznie pochodzenia roślinnego. Przepisy wegańskie to przepisy gdzie używa się jako składników warzyw i owoców. Wydawać by się mogło, że nie za bardzo da się z tego przygotować coś naprawdę dobrego. Jednak zarówno przepisy wegetariańskie, które dopuszczają produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mleko, czy jaja, jak i wegańskie są na tyle urozmaicone, że jesteśmy w stanie jeść tylko w ten sposób. Przekonasz się o tym jednak tylko wtedy, jeśli wdrożysz się na serio w tę dietę.